Velkommen til Hobro Musikforening . . . . .

Koncerter | Vedtægter | Bliv medlem | Billetter | Kontakt | Data | Sponsorer | Historik | Mobilside |     


Historik: Se foregående års koncerter: 2015-2016
Vælg sæson: 13-14 / 14-15 / 15-16 / 16-17 / 17-18 / 18-19 / 19-20 / 20-21 / 21-22 / 22-23 /
tekst / tekst
Lørdag d. 29. aug kl. 16:00Det Danske UngdomsEnsemble

DUEN – Det Danske UngdomsEnsemble – består af ca. 25 unge talentfulde strygere under ledelse af Morten Ryelund. Orkestrets medlemmer er håndplukket blandt de dygtigste i Danmark, de fleste fra landets klassiske musikkonservatorier.

På programmet står to tidlige symfonier af Haydn og Mozart for strygere, oboer og horn, 2 mindre værker af årets 150-års jubilarer Carl Nielsen og Jean Sibelius, samt et nyere spændende utraditionelt værk af finnen Sallinen med Henrik Brendstrup som solocellist.

Lørdag d. 19. sep kl. 16:00Uki Ovaskainen (piano)

Pianisten Uki Ovaskainen er født i Finland.

Han har studeret på Sibelius konservatoriet i Helsingfors og senere blandt andet på Konservatoriet i København hos Jose Ribera.

Han debuterede i 2004 med en maratonkoncert, der strakte sig over 8 aftener med forskellige programmer i løbet af 11 dage!

Oki er parat til at spille alt, og han gør det med en autoritet, der får publikum til at lytte intenst.

Han spillede i Hobro for 10 år siden og vender nu tilbage fra Beograd med Beethovens Waldstein-sonate, Schumanns Fantasi og Chopins 24 præludier.

Fredag d. 23. okt kl. 19:30Toke Møldrup, Yaron Kohlberg

Den dansk-israelske duo med cellisten Toke Møldrup og pianisten Yaron Kohlberg har udviklet et tæt venskab og samarbejde og spiller jævnligt koncerter i Danmark, Israel og Tyskland.

Ved sin debut i 2005 fik Toke Møldrup 6 anmelderhjerter af 6 mulige i Politiken, og han har ligesom Yaron Kohlberg vundet en række prestigefyldte konkurrencer.

På programmet står sonater af Beethoven, Franck, Sjostakovitj og Ginasteras Pampeana nr.5

Søndag d. 8. nov kl. 15:00Afiara String Quartet + Campbell

En af Canadas bedste strygekvartetter, Afiara, har tidligere besøgt Hobro Musik-forening og kommer nu igen, denne gang med Canadas førende klarinettist James Campbell. Vi hører blandt andet Carl Nielsens første strygekvartet og Brahms’ kvintet for klarinet og strygere.

Lørdag d. 21. nov kl. 16:00Blæserkvintetten CARION

Blæserkvintetten CARiON blev kendt herhjemme i 2004 ved P2’s kammermusik-konkurrence, og har siden gjort sig bemærket rundt omkring i verden pga. deres specielle opførelsespraksis:
De spiller uden noder og bevæger sig stående efter en koreografi, der tydeliggør udtrykket i den musik de spiller – hver gang til publikums uforbeholdne bifald.

Programmet har overskriften ’Carl Nielsen 150 år’ - selvfølgelig med hans kendte blæserkvintet, foruden musik af Farkas, Ibert, Rosetti, Bartok og Montague.

Tirsdag d. 12. jan kl. 19:30Aalborg Symfoniorkester

Aalborg Symfoniorkester indleder 2016 med den traditionelle nytårskoncert, som denne gang er flyttet til Hobro Idrætscenter, Amerikavej 22.

Preben Kristensen har rollen som konferencier og sanger, og han får selskab af musicalstjernen Kiki Brandt og den velsyngende klassiske tenor Adam Frandsen.

Søndag d. 7. feb kl. 15:00Randers Kammerorkester

Randers Kammerorkester møder ved denne koncert udelukkende med 9 strygere, der vil spille 3 helt centrale værker. Det drejer sig om et af Dvoraks populæreste orkesterstykker, nemlig hans strygerserenade, og om Mozarts Eine Kleine Nacht-musik.

Det tredje værk er Sjostakovitj’s 8. strygekvartet, der bliver spillet oftere end hans øvrige 14 kvartetter tilsammen, her i en udgave for kammerorkester.

Tirsdag d. 8. mar kl. 19:30Ensemble MidtVest

Ensemble MidtVest kommer endnu engang til Hobro Musikforening, altid med fokus på den kunstneriske kvalitet.

Tre spændende værker er på programmet: Beethovens septet for blæsere og strygere, Carl Nielsens ”Serenata in vano” og Sibelius’ tonedigt ”En saga” i kammermusikalsk version.

Lørdag d. 2. apr kl. 16:00Christina Åstrand, Per Salo

Christina Åstrand har siden sin debut i 1990 gjort sig bemærket som en af de bedste skandinaviske violinister.

Mange komponister har tilegnet hende deres værker, og hun har indspillet en række danske violinkoncerter og violinsonater.

Siden 1995 har hun dannet fast duo med pianisten Per Salo og sammen har de vundet er række priser.

På programmet står Beethovens Forårssonate og sonater af Kuhlau og Ravel.

Lørdag d. 16. apr kl. 16:00

Coro Misto

Kammerkoret Coro Misto består af ca. 25. sangere fra miljøet omkring konservatoriet, universitetet og det øvrige musikliv i Aalborg.

Koret dirigeres af Søren Birch, der dannede det i 1991 med henblik på opførelse af klassisk a capella musik.

Koret har en ganske høj standard og har med succes besøgt Musikforeningen flere gange tidligere.

Denne gang bliver det med et varieret program, der berører emner, som er aktuelle for årstiden.


SE-nr.: 26 42 35 11 | Spar Nord Bank konto: 9815-2505745887 | Formand: Mikael Ustrup - mail@hobromus.dk - Mobil: 61 35 54 47

Denne side er lavet af Mikael Ustrup 2019-2022