Velkommen til Hobro Musikforening . . . . .

Koncerter | Vedtægter | Bliv medlem | Billetter | Kontakt | Data | Sponsorer | Historik | Mobilside |


Historik: Se foregående års koncerter: 2021-2022
Vælg sæson: 13-14 / 14-15 / 15-16 / 16-17 / 17-18 / 18-19 / 19-20 / 20-21 / 21-22 / 22-23 / 23-24 /
tekst / tekst
Lørdag d. 4. sep kl. 15:00

Nordic String Quartet

Nordic String Quartet blev dannet i 2013 og består af Heiðrun Petersen, Mads Haugsted Hansen, Daniel Eklund og Lea Emilie Brøndal (DK).
Kvartetten har en særlig kærlighed for den nordiske musik, hvilket afspejles i programmet, der har både Pelle Gudmundsen-Holmgreen og Carl Nielsen på programmet.

Koncerten sluttes med et af strygekvartetteternes hovedværker: Franz Schuberts Strygekvartet nr. 14 i d-mol, D. 810, også kaldet "Døden og Pigen".
 
 
 
 
 

Søndag d. 10. okt kl. 15:00

Echoes of dance - spansk "rocknroll" fra 1600-tallet.

ECHOES-OF-DANCE er en energisk koncert med spansk og latinamerikansk barokmusik fra den første halvdel af 1600-tallet. Programmet trækker på de såkaldte dansesange, der befinder sig i et frugtbart krydsfelt mellem finkultur og populærmusik. I begyndelsen vakte sangene både forargelse og vrede blandt den etablerede kunstelite, men alligevel endte dansesangene med at integrere sig i datidens kunstmusik.

De fleste af sangene har et folkeligt udspring i Spanien, men nogle af rytmerne kommer fra de spanske kolonier i Latinamerika. Derudover er der også rytmer af afrikansk oprindelse, som formodentlig blev bragt til Spanien af tilfangetagne afrikanere, der blev solgt som slaver i Spanien.

Dansesangenes popularitet skyldtes ikke mindst det helt nye instrument, guitaren, der skabte en revolution i musiklivet i Sydeuropa. Med guitaren formede man akkompagnementet til en sang ved at slå flere toner an på samme tid, "forenklet" til en akkord.

Vi skal høre spændende, spansk "rocknroll" fra 1600-tallet.
 
 

Torsdag d. 21. okt kl. 19:30

Andreas Brantelid - Bachs cellosuiter

Det var højst sandsynligt mens Bach var ansat som kapelmester i Köthen i årene 1717-1723, at han skrev sine 6 suiter for solo cello.

De hører til musikhistoriens absolutte mesterværker.

Det er også en sand mester i form af cellisten Andreas Brantelid, der ved koncerten, der finder sted i Mariager kirkes velegnede akustik, fremfører et program med uddrag af denne guddommelige dansemusik.

For at det ikke skal værn ene Bach, spiller Andreas Brantelid et andet af solocelloens mesterværker; Zoltán Kodaly Sonata for solo cello.
 
 
 
 

Søndag d. 7. nov kl. 15:00

Jonathan Siahaan, klaver

Jonathan Siahaan er en unge dansk pianist, som debuterede fra Det Kongelige Danske Musikkonservatoriums solistklasse i 2020, og som har vundet 3. pris i Nordic Piano Competition.
Ved denne, hans første koncert i Hobro Musikforening, spiller han bl.a. musik af Schumann.
 
 
 

Lørdag d. 13. nov kl. 16:00

Concerto Copenhagen fylder 30 år

Concerto Copenhagen spillede sine første koncerter i 1991 og har siden udviklet sig til Skandinaviens førende barokorkester – og et af de mest spændende og innovative i verden. Orkestret fejrer således i år dets 30-års jubilæum.

Orkestrets har i anledning af jubilæet sammensat et program med en kavalkade af det bedste fra barokken og mesterværkerne fremføres under ledelse af violinisten Fredrik From og oboisten Antoine Torunczyk.

Violin I: Fredrik From, Kanerva Juutilainen, Jesenka Balic Zunic
Violin II: Hannah Tibell, Jens Solgaard, Gabriel Bania
Viola: Antina Hugosson
Cello: Judith-Maria Blomsterberg
Bas: Megan Adie
Obo I: Antoine Torunczyk Obo II: Lars Henriksson
Fagot: Jane Gower
Cembalo: Emmanuel Frankenberg

Musikalsk ledelse: Fredrik From og Antoine Torunczyk
 
 
 
 
 

Onsdag d. 12. jan kl. 19:30

Nytårskoncert med Aalborg Symfoniorkester AFLYST!

KONCERTEN ER AFLYST!


Nytårskoncerten byder på ikke mindre end tre af Danmarks største mezzosopraner. De har hver for sig skabt en stor karriere indenfor operaverdenen. De er ikke blot de mest efterspurgte, men også de mest alsidige sangerinder. Og netop alsidigheden har bragt dem sammen i dette program.

Udover at høre dem i klassiske arier af bl.a. Mozart, Offenbach og Bizet, skal vi møde dem som swingende trio i Andrew Sisters sange. Klinger titler som Hvorfor er lykken så lunefuld, Man binder os på mund og hånd og Den sidste turist i Europa bekendte? Trioen fortolker danske kendinge, der pludselig har fået en helt anden betydning med coronaens indtog.
 
 
 

Lørdag d. 22. jan kl. 15:00

Nytårskoncert med Freja Sandkamm & Ljuban Zivanovic

Hobro Musikforening afholder en festlig nytårskoncert på Mariagerfjord Gymnasium med den fantastiske sopran Fie Freja Sandkamm, der er født og opvokset i Hobro.
Som partnere får Fie tenoren Ljuban Zivanovic, der har sunget i en lang række europæiske lande, og dertil klaverakkompagnement.
 
 

Søndag d. 13. feb kl. 15:00

Bjarke Mogensen, accordeon

Den danske accordeonspiller Bjarke Mogensen har valgt at fejre danske komponist Per Nørgårds 90 års dag med et par soloværker af ham.

Derudover spilles der et repertoire bl.a. bestående af Tjajkovskij, Piazzolla og Domenico Scarlatti.
 
 
 
 

Lørdag d. 26. feb kl. 15:00

Jonas Frølund, klarinet & Elias Holm, klaver

Ved denne koncert har klarinettisten Jonas Frølund allieret sig med pianisten Elias Holm, som tidligere har akkompagneret ved en koncert i Musikforeningen.

Der er kun to komponister på programmet Alban Berg og Johanns Brahms.

Brahms skrev to sonater for klarinet og klaver, og ved denne koncert spilles de begge sat i kontrast til musik af den noget mere moderne Alban Berg.
 
 
 

Fredag d. 18. mar kl. 19:30

Mahlers 4. med Randers Kammerorkester

I de første takter af Mahlers fjerde symfoni er komponisten på vandring i de østrigske alper, hvor køernes bjælder klinger i den klare bjergluft, og hvor solen stråler fra en skyfri himmel. Her tilbragte Mahler sine somre, og her komponerede han Symfoni nr. 4, som han selv beskrev som en afspejling af himlens blå farve fra den mørkeste nuance til den mest lysende blå.

Symfonien indeholder både det grusomme i anden sats, hvor døden spiller op til dans, og en tredje sats, der måske er musikhistoriens allersmukkeste. Som kulmination lukker Mahler i symfoniens slutning porten op til himmeriget, hvor en sopran med næsten barnlig naivitet synger om paradiset og det uendelige liv. David Riddell dirigerer, og som sopransolist medvirker Berit Barfred Jensen.
 
 
 
 
 

Søndag d. 3. apr kl. 16:00

Akademisk kor

Akademisk Kor Århus er et af Danmarks førende professionelt arbejdende amatørkor. Koret blev dannet i 1985 og dirigeres i dag af Jonas Rasmussen.
I 2019 vandt Akademisk Kor Århus en verdensmestertitel ved korkonkurrencen World Choral Championship i Tokyo, Japan.

På programmet bl.a. musik af Svend S. Schultz.
 
 
 
 
 

Torsdag d. 28. apr kl. 19:30

Guidopera - Farinelli i samarbejde med Teaterkredsen

Oplev Danmarks fineste tenor, Niels Jørgen Riis, i Reesen-operetten i 2 akter, der foregår i Italien og Spanien på baroksangeren Farinellis tid.

Handlingen baserer sig i korte træk på en røverhistorie, der tager udgangspunkt i Napoli.

Den verdensberømte Farinelli skal medvirke i et syngespil i byens kloster. Udenfor Napoli ligger et sørøverskib ankret op, og piraterne har fordækt blandet sig med kirkegængerne. Og så er vi i gang.

En forestilling med gennemslagskraft og masser af godt humør!
 
 
 
 


SE-nr.: 26 42 35 11 | Spar Nord Bank konto: 9815-2505745887 | Formand: Mikael Ustrup - mail@hobromus.dk - Mobil: 61 35 54 47

Denne side er lavet af Mikael Ustrup 2019-2023