Velkommen til Hobro Musikforening . . . . .

Koncerter | Vedtægter | Bliv medlem | Billetter | Kontakt | Data | Sponsorer | Historik | Mobilside |


Historik: Se foregående års koncerter: 2020-2021
Vælg sæson: 13-14 / 14-15 / 15-16 / 16-17 / 17-18 / 18-19 / 19-20 / 20-21 / 21-22 / 22-23 / 23-24 /
tekst / tekst
Søndag d. 13. sep kl. 15:00

Trio con Brio spiller Beethoven

Hobro Musikforening indleder sæsonen med Trio con Brio, som Musikforeningens medlemmer kender fra flere tidligere besøg.

De tre musikere – Jens Elvekjær og de koreanske søstre Soo-Jin Hong og Soo-Kyung Hong – har høstet et utal af priser og fornemme anmeldelser over hele verden.

Ved denne koncert spiller de - i 250-året for Beethovens fødsel - trioer af fødselaren.
 
 
 

Lørdag d. 26. sep kl. 15:00

Pål Eide spiller Beethoven klaversonater

Pianisten Pål Eide er født og opvokset i Norge men har siden 2000 boet Danmark.

Pål debuterede fra solistklassen i København i 1997 med et brag af en koncert og et ærefrygtindgydende program bl.a. bestående af Beethovens Waldstein-sonate, som også er programmet ved denne hans første koncert i Hobro Musikforening.

Beethoven og flyglet hører uløseligt sammen, og de øvrige værker i dette rene Beethovenprogram er klaversonaterne opus 110 og 111.
 
 
 
 

Lørdag d. 10. okt kl. 15:00

Duo Diathéseis (violin & klaver)

Duo Diathéseis består af violinist Christine Bernsted og pianist Ramez Mhaanna, hvis samarbejde startede da begge musikere modtog Leonié Sonnings talentpris i 2019.

Begge musikere er internationale personaer, der både har studeret og turneret i udlandet, bl.a. i Rusland, Østrig, Kina og Australien.

Ved koncerten i Hobro Musikforening spiller de bl.a. musik af Mozart og Beethoven.
 
 
 
 

Lørdag d. 24. okt kl. 15:00

Arild kvartetten spiller Beethoven

Arild Kvartettens medlemmer er alle erfarne kammermusikere fra Det Kongelige Kapel og DR SymfoniOrkestret, og de optræder jævnligt på den danske kammermusikscene.

I 2018 kunne Arild Kvartetten fejre sit 10-årsjubilæum med Beethovens samlede strygekvartetter i en serie på i alt 24 koncerter.

Det er også tre af Beethoven strygekvartetter, der er på programmet, når Arild kvartetten gæster Hobro Musikforening for første gang.

 
 
 
 

Onsdag d. 4. nov kl. 19:30

Ensemble Midtvest med Christina Bjørkøe

Ensemble MidtVest skulle have afsluttet forrige sæson, men koncerten måtte aflyses pga.. coronakrisen.

Med sig har ensemblet pianisten Christina Bjørkøe, som tidligere har spillet i Hobro Musikforening.

På programmet er musik af de mindre kendte komponister August Friedrich Martin Klughardt og Franz Adolf Berwald, men hovedværket må siges at være Mozarts kendte 40. symfoni i et arrangement for klaver, fløjte, violin og cello.

 
 
 
 

Lørdag d. 14. nov kl. 15:00

Hermes (strygerensemble)

Ensemble Hermes er et ungt og dynamisk strygeorkester med base i Aarhus.

Ensemblets 11 medlemmer er unge professionelle musikere og studerende i solistklasserne ved de danske musikkonservatorier, alle med en oprindelig tilknytning til Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus.
 
 
 

Lørdag d. 28. nov kl. 15:00

Dominik Wizjan (klaver)

Pianisten Dominik Wizjan er født (1994) og uddannet i Polen.

I 2015 kom han til Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, hvor han fortsatte studierne hos Amalie Malling og 2018 begyndte han i solistklassen.

Han har vundet en række priser, blandt andet 1, prisen i konservatoriets klaverkonkurrence og og 1. prisen i i 5. internationale konkurrence i Venedig 2017.

Han spiller i Hobro musik af polske komponister, blandt andet Chopin.
 
 
 
 

Onsdag d. 13. jan kl. 19:30

Nytårskoncert med Freja Sandkamm & Ljuban Zivanovic - KONCERTEN ER AFLYST/UDSAT!

KONCERTEN ER AFLYST/UDSAT!
Hobro Musikforening afholder en festlig nytårskoncert på Mariagerfjord Gymnasium med den fantastiske sopran Fie Freja Sandkamm, der er født og opvokset i Hobro.
Som partnere får Fie tenoren Ljuban Zivanovic, der har sunget i en lang række europæiske lande, og dertil klaverakkompagnement.


 

Torsdag d. 4. feb kl. 19:30

Andreas Brantelid - solocello (i Mariager kirke) - KONCERTEN ER AFLYST/UDSAT!

KONCERTEN ER AFLYST/UDSAT!

Mariager kirke lægger akustik, til når Andreas Brantelid spiller et program med to af de helt store værker for solocello.
Bachs kendte solosuite for cello nr. 2 i d-mol, med de velklingende dansesatser.

Kodaly’s sonate er skrevet i 1915 og er i dag blevet en standardværk og prøvesten for cellister verden over. Den er sindssygt virtuos og bygger på mange måder videre på Bachs polyfone stil, men på helt sin egen måde, inspireret både af Bartók og af den ungarske folkemusik.
 
 

Lørdag d. 13. mar kl. 15:00

Randers Kammerorkester, oktet - KONCERTEN ER AFLYST/UDSAT!

KONCERTEN ER AFLYST/UDSAT!

Randers Kammerorkester møder op med i alt otte mand/kvinder ved denne koncert, der skal nemlig otte musikere til at spille en oktet.

På programmet er amerikansk musik af George Gershwin samt noget så sjældent som en oktet.
Oktetten er komponeret af den nulevende komponist Jörg Widmann.

Sidst værk på programmet er Brahms klarinetkvintet fra 1891.
 
 

Lørdag d. 10. apr kl. 15:00

Akademisk Kor, Aarhus
KONCERTEN ER AFLYST/UDSAT!


KONCERTEN ER AFLYST/UDSAT!

Akademisk Kor Århus blev dannet i 1985 og dirigeres i dag af Jonas Rasmussen. Koret består af 30 sangere i alderen 20-35 år med tilknytning til musiklivet omkring Aarhus Universitet og Det Jyske Musikkonservatorium.

I 2019 vandt koret intet mindre end VM i kor. Programmet er endnu ikke fastlagt men forårsagtig bliver det sikkert.
 
 

Søndag d. 25. apr kl. 15:00

ECHOES-OF-DANCE (I samarbejde med Teaterkredsen Mariagerfjord) KONCERTEN ER AFLYST/UDSAT!

KONCERTEN ER AFLYST/UDSAT!

ECHOES-OF-DANCE er en energisk koncert med spansk og latinamerikansk barokmusik fra den første halvdel af 1600-tallet. Programmet trækker på de såkaldte dansesange, der befinder sig i et frugtbart krydsfelt mellem finkultur og populærmusik. I begyndelsen vakte sangene både forargelse og vrede blandt den etablerede kunstelite, men alligevel endte dansesangene med at integrere sig i datidens kunstmusik.

De fleste af sangene har et folkeligt udspring i Spanien, men nogle af rytmerne kommer fra de spanske kolonier i Latinamerika. Derudover er der også rytmer af afrikansk oprindelse, som formodentlig blev bragt til Spanien af tilfangetagne afrikanere, der blev solgt som slaver i Spanien.

Dansesangenes popularitet skyldtes ikke mindst det helt nye instrument, guitaren, der skabte en revolution i musiklivet i Sydeuropa. Med guitaren formede man akkompagnementet til en sang ved at slå flere toner an på samme tid, ”forenklet” til en akkord.

Vi skal høre spændende, spansk "rocknroll" fra 1600-tallet.
 
 

Lørdag d. 22. maj kl. 15:00

Jonas Frølund (klarinet & klaver)
(Flyttet fra 8. maj til 22. maj) KONCERTEN ER AFLYST/UDSAT!


KONCERTEN ER AFLYST/UDSAT!

Ved sæsonens sidste koncert har klarinettisten Jonas Frølund allieret sig med pianisten Elias Holm, som tidligere har akkompagneret ved en koncert i Musikforeningen.

Der er kun to komponister på programmet Alban Berg og Johanns Brahms.

Brahms skrev to sonater for klarinet og klaver, og ved denne koncert spilles de begge sat i kontrast til musik af den noget mere moderne Alban Berg.
 
 


SE-nr.: 26 42 35 11 | Spar Nord Bank konto: 9815-2505745887 | Formand: Mikael Ustrup - mail@hobromus.dk - Mobil: 61 35 54 47

Denne side er lavet af Mikael Ustrup 2019-2023