Velkommen til Hobro Musikforening . . . . .

Koncerter | Vedtægter | Bliv medlem | Billetter | Kontakt | Data | Sponsorer | Historik | Mobilside |     


Historik: Se foregående års koncerter: 2013-2014
Vælg sæson: 13-14 / 14-15 / 15-16 / 16-17 / 17-18 / 18-19 / 19-20 / 20-21 / 21-22 / 22-23 /
tekst / tekst
Søndag d. 8. sep kl. 16:00Den rullende opera

Den rullende Opera er et entusiastisk ungt ensemble, der siden 2008 har trillet landet rundt med deres bud på en folkelig opera, hvor alle kan være med: ingen fremmedsprog og ingen historier længere end en time.

På programmet i Hobro står Donizettis ’Natklokken’ og Massenets’ ’Grandtanten’, hvor handlingen er flyttet fra ’Udkantsfrankrig ’, nærmere betegnet Bretagne, til Harboøre ved den jyske vestkyst.

For at bringe operaen helt ned i gulvhøjde påtænker vi en utraditionel opstilling i koncertsalen – vi kalder det operacafé.

Søndag d. 22. sep kl. 16:00Trio Aurora

Trio Aurora dyrker en utraditionel instrument-sammensætning: klarinet, fagot og klaver, der giver mulighed for nye spændende koncertoplevelser.

På programmet stå blandt andet trioer af Beethoven og Emil Hartmann

Torsdag d. 10. okt kl. 19:30Young-Choon Park (klaver)

Den koreanske pianist Young Choon Park giver mere end 50 koncerter om året rundt omkring i verden og høster mange gode anmeldelser.

Hendes spillestil er meget personlig ekspressiv.

På programmet står sonater af Scarlatti, Beethovens ”Appassionata” og Chopins 3. klaversonate.

Søndag d. 27. okt kl. 19:30Nightingale String Quartet

Nightingale String Quartet blev dannet i 2007.

Efter at have spillet sammen i kun halvandet år vandt kvartetten 2. pris ved P2’s kammermusik-konkurrence.

Året efter modtog de P2’s talentpris ”for med brændende passion, uimodståelig gejst og smittende indbyrdes lydhørhed at få den klassiske strygekvartet til at sprælle af liv …”.

Program: Langgaard, Haydn og Shostakovich.

Lørdag d. 23. nov kl. 15:00Andreas Brantelid (cello)

Andreas Brantelid er født i 1987 af svensk/danske forældre. 4 år gammel fik han sin første cello og blev undervist af faderen Ingemar Brantelid.

Andreas har modtaget mange ærefulde priser såsom Kronprinse-parrets store kulturpris, og 1. prisen i Eurovisionens konkurrence for unge solister i 2006.

Året efter blev han udnævnt til DR-kunstner.

Han er ”Artist in Residence” i Hobro Musikforening 2013/14, hvor han giver 3 koncerter.

Den første sammen med den svenske pianist Peter Friis Johannson , hvor Brahms’ to cellosonater og mindre værker af Clara og Robert Schumann er på programmet.

Mandag d. 6. jan kl. 19:30Aalborg Symfoniorkesters NYTÅRSKONCERT

Aalborg Symfoniorkester indleder det nye år med værten Søren Dahl - blandt andet kendt for sine Café Hack-radioprogrammer.

Solister er sopranerne Kari Postma og Andrea Pellegrini, der med dirigenten Henrik Vagn Christensen folder sig ud i en traditionelt nytårskoncert

Fredag d. 14. feb kl. 19:30Aalborg Symfoniorkester og Andreas Brantelid

Aalborg Symfoniorkester kommer igen med den karismatiske chefdirigent Rumon Gamba i et britisk inspireret program med Mendelssohns skotske symfoni, Malcolm Arnolds Skotske Danse og Elgars Cellokoncert med Andreas Brantelid som solist – et værk, som han debuterede med som 14-årig sammen med Det Kongelige Kapel.

Fredag d. 7. mar kl. 19:30Ensemble Midt-Vest

Ensemble Midt-Vest er kendt for sin ambitiøse og kreative programplanlægning med fokus på den kunstneriske kvalitet.

Hovedværket ved koncerten i Hobro er Brahms’s kvintet i f-mol for klaver og strygere.

Vi får også blæserne at høre i værker af samtidige komponister, nemlig Dvorák’s ”Amerikanske” strygekvartet i et farverigt arrangement for blæsere, og Alexander Zemlinskys Humoreske.

Søndag d. 13. apr kl. 16:00Andreas Brantelid, cello - Alina Pogostkina, violin og Christian Ihle Hadland, klaver

Andreas Brantelid får ved sin tredje koncert i Hobro Musikforening selskab af den russisk-tyske stjerneviolinist Alina Pogostkina og en af Norges førende pianister, Christian Ihle Hadland.

De præsenterer et meget originalt program, hvor de tre instrumenter kombineres på alskens måder: sonater for cello og klaver og for violin og klaver af Gabriel Faure, og af Maurice Ravel: sonate for violin og cello, og trio for violin, cello og klaver.

Onsdag d. 30. apr kl. 19:30Peter Navarro Alonso, saxofon og Arne Jørgen Fæø, klaver

Ved sæsonens sidste koncert får vi besøg af Peter Navarro Alonso, der såvel teknisk som musikalsk er en af Danmarks bedste saxofonister.

Han har vundet 2.prisen ved DR’s kammermusikkonkurrence med trio Alfa, der har en højst utraditionel besætning: blokfløjte, sax og slagtøj.

Saxofonen er et lidt miskendt instrument i klassisk sammenhæng, og vi vil få værker at høre, som sjælden finder vej til de traditionelle programmer, blandt andet spansk og fransk musik.

Peter akkompagneres af Arne Jørgen Fæø, der er uddannet som kammermusiker og blandt andet ansat som pianist i Aalborg Symfoniorkester.


SE-nr.: 26 42 35 11 | Spar Nord Bank konto: 9815-2505745887 | Formand: Mikael Ustrup - mail@hobromus.dk - Mobil: 61 35 54 47

Denne side er lavet af Mikael Ustrup 2019-2022